3 tips til at spare som studerende

Er du lige blevet optaget på et studie, som gør, at du skal flytte hjemmefra eller til en anden by sammen med en roomie? Har du måske været studerende i nogle år og ønsker at få mere luft i din sparsomme SU økonomi? Så læs med her, hvor vi vil se nærmere på, hvordan man kan spare på at være studerende, når det nu i forvejen kan være trængt. I disse dage er der yderligere grund til at spare, fordi der er markante prisstigninger på stort set alt, fra fødevarer, benzin, el, varme og andre fornødenheder. Det kan derfor give ekstra luft i hverdagen, hvis du fokuserer mere målrettet på, hvordan du kan spare. 

Få en billig ungdomsforsikring 

Hvis du for eksempel rejser på ski hver februar/vinterferie eller bor på kollegie eller i et bofællesskab, kan du med fordel få en billig ungdomsforsikring. Her kan du sagtens finde en forsikring, der er billigere end hvad du lige havde troet. Hvis der så sker et indbrud eller du er ude for en ulykke, vil du kunne spare dig selv for ekstraordinært store uventede udgifter ved at have en billig ungdomsforsikring. Den går ind og giver dig pengene tilbage, såfremt du har krav på erstatning. Det skal selvfølgelig kunne dokumenteres, men når dette administrative og lovmæssige er på plads, kan du ånde lettet op og få penge retur for din skade. Ellers ville du måske have stået i gæld i mange år fremover. 

Gå efter steder med studierabat

Der findes efterhånden rigtigt mange steder, for eksempel cafeer, museer og restauranter, der giver et vist procentsats i studierabat, for eksempel 10 eller 20 procent på en burger, en sandwich eller entre til et museum. Du skal blot fremvise dit studiekort og dermed får du det til nedsat pris. Visse boghandler kører også med studierabat, så du kan handle dine studiebøger billigere. Alt har betydning i det store hele! Så kan du spise en lækker burger eller drikke en kop kaffe med god ro i maven sammen med en studiekammerat eller ven/veninde. 

Køb mad fra apps 

Kender du appen To Good to go? Den fokuserer på madspild og de ton af mad, der bliver smidt ud hver dag hos bagere, restauranter, cafeer etc. Du downloader appen og dermed kommer der en oversigt frem over alle de steder i din geografiske nærhed, der sælger deres overskydende mad og drikkevarer til nedsat pris. Herefter kan du reservere et måltid og hente det på et anslået tidspunkt. Du ved ikke hvad der er i posen, men det er altid fint spiseligt og drikkeligt, men overskrider måske bare de høje standarder, som de forskellige butikker skal leve op til, når de sælger det til fuld pris til kunderne. Der er også mange supermarkeder, der har meldt sig på banen, så du kan hente frugt, grønt og dagligvarer hos dem til nedsat pris. Det kan være, at du får et lidt stødt æble eller et brød, der ikke kunne sælges den pågældende dag, men who cares? Hvis det er fint nok og du får det billigere! 

 

Find en billig bolig

Udgiften til bolig er altid ens støreste fast udgift. Derfor når du søger lejebolig i København, kan det være en fordel at lede efter et værelse eller leje en bolig sammen med ven. Finder i en lejlighed som skal ombygges, fx. en stor 2-værelses kan og skal I selv betale udgiften til en tømre, kan man få 3 gratis byggetilbud på byggearbejde.dk. Det gælder om at spare når man er studerne, hvad der er sparet er tjent. 


Er du medlem af en a-kasse?

Endnu et sparetip kan være at finde en billig a-kasse. Ofte er det gratis at være medlem under uddannelse men så snart man er færdig kommer man til at betale derfor kan det være en god ide at finde ud af hvilken akasse der er billigst.