7 gode grunde til at købe en hundehvalp

Hunden er som bekendt menneskets bedste ven. Og hvis du endnu ikke har din egen hund, bør du overveje at skaffe dig én hurtigst muligt. Nedenfor giver vi dig syv gode grunde til at købe en hundehvalp. 

Hundehvalpe er nuttede

Der er mange fordele ved at have en hundehvalp. Den mest åbenlyse er nok, at hundehvalpe er nogle af de mest nuttede væsner, der findes. Der er næsten ingen grænser for, hvor meget tid du kommer til at kunne bruge på at lege med hvalpen og se den møffe sig gennem tilværelsens første år. 

Hundehvalpe er loyale 

Generelt karakteriseres hunde ved deres loyalitet. Og dét gælder både, når de kommer op i årene, og når de er helt små. Knytter du dig først til en hundehvalp, vil hunden følge dig trofast resten af sit liv. Alt afhængig af hundens race, vil den måske endda kunne agere vagthund, som den bliver ældre. 

Hundehvalpe kan hjælpe dig med at møde nye mennesker 

I en tid, hvor en større og større del af vores kommunikation foregår online, bliver folk også gradvist mere afhængige af deres telefoner og af deres faste netværk. I vores del af verden føles det ikke længere naturligt uprovokeret at henvende sig til fremmede mennesker, men når du har en hundehvalp, vil du nemt kunne gøre dig nye bekendtskaber. Gå en tur i den nærmeste hundevenlige park, og bemærk hvor mange mennesker din hundehvalp kan trække til. Og overvej at lave en online profil for din hundehvalp, så du kan møde andre kæledyrsejere, der bor i dit område. 

Hundehvalpe hjælper på dit selvværd 

Ingen af os kan permanent værne os mod ensomhed. Forhold forgår, og selv i perioder, hvor vi konstant er omringet af andre mennesker, kan vi af og til få følelsen af at være helt alene. Grunden til, at hunden ofte betegnes som menneskets bedste ven, er, at en hund elsker dig ubetinget. Hvis du sørger for, at hundens basale behov er dækket, vil den være hengiven, omsorgsfuld og aldrig kræve mere af dig. 

Hundehvalpe gør dig glad 

Når du som menneske interagerer med en hund, udløser din krop hormonet det såkaldte glædeshormon serotonin. Det er direkte dokumenteret, at hunde gør dig glad. Og dét blandt andet ved at tillade dig at være ligeså fjollet og legesyg, som du har lyst til at være. 

Hundehvalpe er gode for dit helbred 

Flere undersøgelser har vist, at hundehvalpe er gode for dit helbred. Dyrenes kærlighed og hengivenhed kan blandt andet sænke blodtrykket hos ejeren, og nogle af dem kan endda fornemme, hvis deres ejer er syg. 

Hundehvalpe holder dig aktiv 

Sidst men ikke mindst vil din hundehvalp kunne hjælpe dig med at opretholde en aktiv livsstil. Folk, der går en tur med deres hund i tyve minutter hver dag, har typisk langt nemmere ved at tabe sig, end folk der ikke tager sig disse gåture. Stadig i tvivl? Læg tvivlen på hylden, og få dig en hundehvalp. 


Populære Hunderacer i Danmark

Vi har lavet en liste med 6 populære hunderacer.

1. Fransk bulldog – En skøn lille hund med masser af personlighed.

2. Bichon Frisé – Er en smuk lille hundehvalp som ikke kræver meget.

3. Golden Retriever – Er den perfekte familiehund.

4. Schæferhund – En god pålidelig hund som beskytter sin familie.

5. Cocker Spaniel – Denne hund er dejlig blød og god til børn

6. Malteser – Fin lille hvid hund med et stort hjerte.