Prevoz pokojnika je delikatna stvar koja obično uključuje specijalizovane usluge. U Frankfurtu ćete vjerovatno morati kontaktirati pogrebne kuće ili mrtvačnice koje nude usluge repatrijacije ili prijevoza za umrle osobe. Ove ustanove su opremljene za rukovanje neophodnim aranžmanima i papirologijom vezanom za transport pokojnika u zemlji ili inostranstvu.

Evo nekoliko koraka koje možete poduzeti:

Kontaktirajte pogrebne kuće:

Obratite se pogrebnim zavodima ili mrtvačnicama u Frankfurtu koje nude usluge repatrijacije. Oni vam mogu pružiti informacije o procesu, troškovima i potrebnoj dokumentaciji.


Navedite informacije:

Budite spremni navesti detalje kao što su ime preminule osobe, datum rođenja, datum smrti i odredište na koje želite da se pokojnik preveze.


Organizirajte prijevoz: Pogrebno društvo će se pobrinuti za logistiku transporta pokojnika, uključujući pribavljanje potrebnih dozvola i organiziranje prijevoza, bilo avionom, vlakom ili drugim sredstvima.


Pravna razmatranja:

Ovisno o destinaciji, mogu postojati pravni zahtjevi i dokumentacija potrebna za transport ljudskih ostataka preko granica. Pogrebno društvo bi vam trebalo pomoći u ovim stvarima.


Troškovi:

Prijevoz pokojnika može biti skup, posebno ako uključuje međunarodnu repatrijaciju. Obavezno se raspitajte o uključenim troškovima i eventualnim dodatnim naknadama.


Osiguranje i pomoć:

Provjerite postoje li polise osiguranja ili programi pomoći koji bi mogli pomoći u pokrivanju troškova transporta pokojnika.
Od ključnog je značaja da blisko sarađujete sa pogrebnim zavodom ili mrtvačnicom kako biste osigurali nesmetan proces transporta sa poštovanjem za vašu voljenu osobu.